Tort Foret Noir

de Ela68 in Torturi, 8 Noi 2012 | 14820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 160 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 borcan compot de visine
  • 200 gr jeleu de visine
  • 100 ml visinata ( facultativ )
  • visine din visinata pentru ornat - sau visinele din compot
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Foret Noir:

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul aproximativ 20 minute pana ce acestea isi tripleaza volumul. Adaugam cate putin din faina deja cernuta, amestecand usor cu un tel de sus in jos. Urmeaza cele 50 gr de cacao. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se niveleaza Atentie ! Nu se toarna compozitia in acelasi loc, deoarece riscam sa obtinem un blat care creste foarte mult in centru. Apoi il introducem in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute. Il lasam sa se recaesca in cuptor cu usa intredeschisa, apoi il asezam pe un gratar.

Cand s-a racit complet, il taiem in trei felii cat mai egale.

 Insiropam prima felie de blat cu zeama de la compotul de visine in care am adaugat 100 ml visinata. Intindem apoi uniform jumatate din jeleu.

Batem frisca, o impartim in trei , iar o parte o punem deasupra jeleului, lasand doua "transee" libere in care vor intra visinele din compot la care am scos samburii. ( de data asta am ne-am facut de cap si am folosit doar visine din visinata ! ) Procedam la fel cu a doua felie.

Dupa ce punem si ultima felie, o insiropam si imbracam tortul in frisca. Ornam cu visine ( din visinata, sau cu visinile din compot ) iar deasupra aschii de ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Foret Noir" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Ricotta